Voorlopig laatste training voor voetbalelftallen: 'Alles geven'

Dinsdagavond was voorlopig de laatste voetbaltraining voor enkele voetbalelftallen van boven de 18 jaar. Bij Berghem Sport stonden de voetballers nog een laatste keer op het veld.

Terwijl de premier aankondigde dat alle teamsporten boven de 18 jaar niet meer mogen, waren er bij Berghem Sport nog een flink aantal jonge voetballers hun training aan het afwerken. Hun voorlopig laatste training bleek. "We hebben afgelopen jaar al problemen gehad met de competitie, dus het is nu wel een domper dat we het weer moeten missen", vertelt Joey van Oss, die nu op zoek gaat naar een andere manier om te kunnen sporten. "Gelukkig zijn de sportscholen nog open dan mag ik dat nog doen. En verder wordt het hardlopen om mijn conditie op peil te houden."

Tekst loopt door onder video

Dan trainen we twee dagen heel hard en dan mogen we zaterdag geen wedstrijd spelen.

• Melih Gurcu (15)

De 15-jarige Melih Gurcu traint op een veld ernaast en mag de komende tijd nog gewoon blijven trainen. Wel valt voor hem de competitie weg, want alle wedstrijden voor spelers onder de 18 jaar zijn vanaf morgenavond ook verboden. En dat vindt Melih jammer: "Dan trainen we twee dagen heel hard en dan mogen we zaterdag geen wedstrijd spelen." Wel is hij blij dat hij in ieder geval nog mag blijven trainen. En dus zal het wat vaker een partijtje worden de komende tijd voor Melih en zijn team.

Voor Van Oss zit trainen met zijn teamgenoten er voorlopig even niet in en dus beseft hij dat hij deze avond bezig is met de laatste oefeningen met zijn team "Alles geven, meer kunnen we niet doen", aldus van Oss.