Voormalig ‘verpleegkundige’ JBZ blijft 60 dagen langer vastzitten

De 24-jarige man die zich had uitgegeven voor verpleegkundige in het JBZ in Den Bosch blijft nog 60 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch dinsdag bepaald.

Het strafrechtelijk onderzoek naar de verdachte is nog in volle gang. De man zit voorlopige hechtenis op verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte, diefstal en poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel met voorbedachte rade. De verdachte heeft volgens het OM mensen gecontroleerd en medicatie toegediend, zonder dat hij beschikte over de juiste kwalificaties.

Veel getuigen gesproken

Het onderzoeksteam heeft inmiddels met een groot aantal getuigen gesproken, zegt persofficier Janine Kramer: “Denk daarbij met name aan medewerkers van het JBZ, die in meer of mindere mate met de verdachte hebben samengewerkt gedurende de weken dat hij in het ziekenhuis werkzaam was.” Ook heeft de politie uitgebreid gesproken met mensen uit de sociale omgeving van de verdachte: “Wij willen natuurlijk weten wat hem heeft bewogen om in het ziekenhuis aan de slag te gaan en wat hij daar allemaal heeft gedaan. Het onderzoek naar zijn handelen en/of nalaten is complex, onder meer omdat hij zelf tot nu toe heeft gezwegen.”