Voorstellingen Theater aan de Parade gaan door

Alle voorstellingen in Theater aan de Parade gaan door, behalve als er een andere reden dan het coronavirus is om een voorstelling te annuleren.

Onder  de voorstellingen die doorgaan vallen ook de vijf shows van Najib Amhali. Van tevoren is er wel overleg geweest tussen de cabaretier en het theater:, weet Bregtje Radstake, hoofd programmering en marketing: “We hebben met hem ook overleg gehad, mocht hij enorme bezwaren hebben. Maar hij volgt ook de richtlijnen die er gegeven zijn.”

Tekst gaat door onder de video

Dat doet ook het Bossche theater. Bovendien wordt er nadrukkelijk op hygiëne gelet: “We instrueren onze medewerkers op hygiëne en medewerkers, gasten en bezoekende gezelschappen en artiesten voorzien we van hygiënische handzeep. Mochten de aanwijzingen wijzigen, dan nemen we op tijd passende maatregelen.”

Tickets retour
Voor bezoekers die hun ticket voor een voorstelling willen retourneren zijn de reguliere voorwaarden verruimd. gekochte tickets kunnen tot op de dag van de voorstelling omgeruild worden. Het aankoopbedrag wordt geretourneerd in de vorm van een tegoedbon en de administratiekosten komen voor rekening van het theater.

Er zijn mensen die vinden dat wij onze verantwoordelijkheid moeten nemen.

Bregtje Radstake - Theater aan de Parade

Kritiek
Ondanks die regeling, is er toch de nodige kritiek op Theater aan de Parade: “Er zijn mensen die vinden dat wij onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Het is natuurlijk wel sociaal verkeer, dus daar is kritiek op. Het zijn ook geen uitzonderingen. Het Chassé-theater in Breda en theaters in Tilburg doen hetzelfde", aldus Radstake.

Woensdag werd bekend gemaakt dat Theater de Lievekamp in Oss in tegenstelling tot Theater aan de Parade het besluit heeft genomen om alle voorstellingen per direct te annuleren.

Horeca in de problemen
Horecaondernemers merken nu al de impact van het virus. Het is minder druk en hoestend personeel wordt onder het mom van 'better safe than sorry' naar huis gestuurd.

Ondernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch verwacht dat veel zaken problemen krijgen met het betalen van de hypotheek of huur omdat buffers niet groot zijn. Ze hopen op ondersteuning vanuit Den Haag mocht het zover komen. Ook hotels zien een teruglopende klandizie. "En gasten die er wel zijn staan voor gesloten deuren van restaurants", aldus Karin Rademaker van Hotel Central.

advertentie

Lees ook deze artikelen