advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Voortbestaan buurthuis De Slagen in gevaar

In de gemeenteraad van Den Bosch wordt dinsdag het lot besproken van buurthuis De Slagen, een ontmoetingsplek voor zo'n 35 bejaarden uit de gelijknamige wijk. Als het aan woningcorporatie Zayaz ligt, moet het buurthuis verdwijnen, maar enkele politieke partijen zijn het daar niet mee eens.

50PLUS, Leefbaar 's-Hertogenbosch, SP en de Bossche Groenen hebben een motie ingediend om de 'huiskamerfunctie' van ontmoetingsplek De Slagen te behouden.

Het buurthuis wordt door de gemeente gehuurd van Zayaz, maar door de woningcorporatie is per 1 januari 2020 de huur opgezegd. "Een drama. Eerst halen we oudere mensen achter de geraniums vandaan en nu worden ze door Zayaz weer teruggeduwd. Een ramp", vertelt initiatiefnemer Dries Kemme. Volgens Kemme is het buurthuis een plek waar bejaarden uit hun sociaal isolement komen door middel van bijvoorbeeld een spelletje of kop koffie.

Afgelopen weekend kwamen vrijwilligers en bejaarden in actie tegen de sluiting met een 24-uurs bezetting van hun honk. Onder de actievoerders waren zelfs twee tachtig-jarigen. De hoop van Kemme is nu gevestigd op de motie, waarover deze week gestemd  gaat worden. Mocht ook dat plan niks opleveren, hebben de senioren al vervolgacties in de planning staan. Kemme: "Dan ga ik desnoods in het buurthuis liggen en moet de politie mij eruit sleuren. "