advertentie Banner SNLR.nl

Voortbestaan Q-support gegarandeerd

Q-support, dat ondersteuning biedt aan mensen met Q-koorts, kan ook na 2021 blijven bestaan.

Dat heeft minister Bruins van Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten. Vorige maand nam de Tweede Kamer een motie aan om te zorgen voor doorlopende steun aan Q-koortspatiënten, gemeenten en zorgaanbieders.

Duidelijkheid

Annemieke de Groot van Q-support is erg blij dat er nu duidelijkheid is voor de toekomst: "We spraken onlangs nog met de minister en toen bleek al dat hij het heel goed wil doen voor onze doelgroep. We zijn inmiddels overspoeld met telefoontjes van patiënten, gemeenten en zorgaanbieders, waar we nu echt weer mee vooruit kunnen." Volgens De Groot zit het werk voor Q-support er nog lang niet op: "We zijn op een steeds breder terrein bezig en steeds meer huisartsen en specialisten weten ons te vinden. Er worden ook nog steeds nieuwe patiënten aangemeld en we verwachten ook nog wel resultaten van de landelijke screening naar patiënten met chronische Q-koorts."

Q-support heeft van de minister de vraag meegekregen om de plannen voor een Expertisecentrum verder uit te gaan werken zodat dat midden volgend jaar al van start kan gaan.