'Voorwaarden Eurovisiesteden worden nu opgesteld'

“De voorwaarden waaraan steden en regio’s moeten voldoen om gaststad voor het Eurovisie Songfestival 2020 te zijn worden op dit moment opgesteld.

"Elke stad kan zich nu melden en ontvangen de voorwaarden wanneer deze gereed zijn”, dat zegt een woordvoerder van de NPO.

Brief Den Bosch
Den Bosch heeft zich afgelopen week bij de NPO en AVROTROS per brief gemeld en gezegd graag de voorwaarden te willen ontvangen. Burgemeester Mikkers zegt in de brief: “Mede namens de provincie Noord-Brabant en onze Brabantse partnersteden gaan we met volle overtuig voor een Eurovisie Songfestival 2020 in een bourgondische setting.” De burgemeester wijst verder op de voordelen van de Brabanthallen, de korte afstand tot het station van Den Bosch en het feit dat het een half uur rijden is van Eindhoven Airport naar Den Bosch.

Procedure
De procedure is nu dat in de eerste helft van juni alle steden/regio’s die interesse hebben getoond van de organisatie het document ontvangen met daarin de criteria waaraan een gaststad en venue moeten voldoen om in aanmerking te komen het Eurovisie Songfestival 2020 te verwelkomen. Op basis hiervan wordt steden/regio’s gevraagd een bid book in te dienen in de eerste helft van juli. De definitieve selectie van de gaststad van het Eurovisie Songfestival 2020 vindt zo spoedig mogelijk daarna plaats volgens de NPO.

Naast Den Bosch hebben ook steden als Arnhem, Maastricht, Rotterdam en Amsterdam zich gemeld.

 

advertentie

Lees ook deze artikelen