Voorzitters veiligheidsregio vinden gehoor: 'Dit doet ons goed'

De voorzitters van de veiligheidsregio's in Noord-Brabant zijn trots op de Brabander. Dat schrijven ze in een gezamenlijk statement.

Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch merkt samen met zijn collega's uit Eindhoven en Tilburg dat er gehoor wordt gegeven aan de oproep van dinsdag. Daarin namen de veiligheidsregio's maatregelen, zoals het verbieden van evenementen met meer dan 1000 deelnemers en het advies om te heroverwegen of activiteiten wel door moeten gaan komend weekend. Nu er heel veel activiteiten in de provincie zijn afgelast, stemt dat de voorzitters tevreden. 'Dit doet ons goed, we zijn er trots op dat Brabanders er samen de schouders onder zetten om dit virus zo snel mogelijk een halt toe te roepen', staat geschreven in het statement.

Ook zijn de drie blij met de afgelastingen in de sport. Ze geven een schouderklopje aan NOC*NSF en de KNVB. Onderwijsinstellingen en zorgcentra moeten daarentegen open blijven. 'De mensen die hier werken, doen een stap extra op dit moment. Dit waarderen wij zeer.' 

'Brabanders, blijft u inspannen om verder verspreiding tegen te gaan', is de laatste toevoeging die Mikkers, Jorritsma en Weterings doen. Maandag komt er nieuwe, actuele informatie vanuit de veiligheidsregio's.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen