Vraagtekens bij ontwerpplan Schaapsdijk Loosbroek

Meerdere politieke partijen in Bernheze zetten hun vraagtekens bij het ontwerpplan dat er ligt voor de Schaapsdijk in Loosbroek. Het plan is om aan de rand van het dorp rijtjeshuizen te laten bouwen.

Enkele bewoners en bouwers van nieuwe riante panden aan de Schaapsdijk lieten eerder al weten niet blij te zijn met deze plannen. Zij zitten niet te wachten op rijtjeshuizen achter hun woning. Het gaat om zo’n 35 woningen.

Tijdens een commissievergadering woensdagavond op het gemeentehuis gaf één van de omwonenden aan dat dit plan er doorheen is gedrukt en dat ze geen inspraak hebben gehad.

Locatie
Alle partijen zijn van mening dat er snel nieuwbouwwoningen moeten komen in Loosbroek, maar twijfelen wel of de Schaapsdijk daarvoor de geschikte locatie is. Volgens wethouder Peter van Boekel is dit de enige locatie om snel te kunnen bouwen.

Toezeggingen
Omwonenden laten weten dat destijds is toegezegd dat er alleen vrijstaande woningen aan de Schaapsdijk zouden komen. Van Boekel zegt dat er geen harde toezeggingen zijn gedaan. “Jullie hadden kunnen weten dat er achter jullie zou worden gebouwd”, aldus de wethouder.