Vreugde over eerste beurs Brabanthallen na anderhalf jaar

Na anderhalf jaar begon woensdagochtend in de Brabanthallen weer de eerste beurs. En daar waren veel exposanten, bezoekers en de directeur van de Brabanthallen erg blij mee: “Het voelde alsof we uit een stal losgelaten werden, zo fijn om elkaar weer fysiek te zien en te spreken.”

De Bossche Brabanthallen pakt gelijk groot uit. In twee dagen worden er drie vakbeurzen gehouden en verwachten ze rond de 5000 bezoekers. Dit is toegestaan, omdat de vakbeurs geen gewoon evenement is maar een doorstroom evenement. De anderhalve meter wordt nog steeds in acht gehouden en de looppaden zijn verbreed.

undefined

Blijdschap

De exposanten hebben het erg gemist om fysiek zaken te doen met klanten. “Via Zoom of Skype voelt het toch een stuk afstandelijker om zaken te doen, daarom is het zo belangrijk dat we vanaf vandaag weer aan de slag kunnen”, zegt een van de exposanten. “Heel erg gezellig dat we weer op de beurs mogen staan, gewoon face-to-face, dat werkt beter”, zegt een bezoeker.

Verliezen

Jeroen Dona, directeur van de Brabanthallen, vertelt hoe belangrijk het is om weer fysiek een beurs te organiseren: “We hebben hele zware financiële maanden gehad. Door de coronaperiode hebben we bijna 70% van onze omzet verloren en dat is jammer, maar vandaag zijn we vooral weer bezig met dat we weer mogen en een vooruitzicht hebben.” Er zijn waarschijnlijk nog jaren nodig voordat de verliezen hersteld zijn.