advertentie Banner SNLR.nl

Vrijwilligers komen in actie voor jongerencentrum De Poort

Het jongerencentrum De Poort zou zomaar in gevaar kunnen komen. Vrijwilligers komen nu in actie.

Twee van de vier medewerkers van het jongerencentrum dreigen overgeplaatst te worden naar welzijnorganisatie Farent. Dat is een probleem voor de jongeren die zoveel waarde hechten aan De Poort.

“Jongeren hebben een vertrouwensband met de medewerkers opgebouwd. Als de medewerkers dan weg zijn zou dat wel eens slechter kunnen aflopen”, vertelt vrijwilliger Dylan van Boven.

“Ik denk dat als er twee medewerkers wegvallen er ook geen evenementen meer kunnen doorgaan. Daar zullen de jongeren van balen. Zo zou het ook kunnen zijn dat de jongeren hier niet meer kunnen zijn omdat er niemand is”, zegt vrijwilliger Jarno Stams.

Het team
Jongerencentrum De Poort in de Maaspoort is een plek waar jongeren worden gestimuleerd om op het rechte pad te komen of blijven. Het team dat de jongeren begeleidt, bestaat uit vier jongerenwerkers en een directeur.

Facebook
De vrijwilligers willen voorkomen dat de jongeren de dupe worden van de overplaatsing. De vrijwilligers zijn dan ook meteen in actie gekomen. “We zijn een actie gestart op Facebook. Om een petitie te tekenen omdat we de medewerkers toch hier willen houden. Het is voor ons belangrijk dat we die vaste contacten houden met de medewerkers. Met deze actie hopen we dat we ze hier kunnen houden”, vertelt Dylan.

De Bossche PvdA wil de overplaatsing van de twee medewerkers ook voorkomen en heeft vragen gesteld aan het College.