Terras in Uden zit om 6 uur 's ochtends al vol met zorgpersoneel: 'Hier kunnen we weer even op teren'

Ze waren er vroeg bij woensdagochtend: zo'n veertig medewerkers van BrabantZorg en ziekenhuis Bernhoven zaten om 6 uur ’s ochtends al op het terras. Vanaf nu zijn de openingstijden verruimd en om dat te vieren bezorgde restaurant De Eetkaamer in Uden hen een ontbijtje.

Ik moest zelf een beetje lachen toen ik hoorde dat de terrassen vanaf 6 uur open mochten", vertelt Daniëlle van der Zee van de Eetkaamer. "Ik denk: wie gaat er nu zo vroeg op het terras zitten. Totdat ik een telefoontje kreeg van een vriendin of ze met het team mochten komen ontbijten. Ik dacht waarom ook niet. Als het mag, gaan we dat voor één keer doen."

Artikel loopt door onder de video

Twee zwaar getroffen branches

Het restaurant sponsorde het ontbijt tegen inkoopprijs en de personeelskosten neemt de eigenaresse voor lief. "De horeca heeft het zwaar gehad op financieel gebied en de zorg ook omdat ze keihard hebben gewerkt. Nu konden we deze twee branches samen laten komen en dat is geslaagd." 

Voor de meeste medewerkers was het niet erg om zo vroeg op te staan. "Ik begin iedere ochtend om 6 uur in de Sint Jan, dus dat is geen probleem", vertelt Joke Hofman. Anita van de Laar: "Wij hebben natuurlijk al die tijd voor iedereen klaargestaan, maar merken ook dat de maatschappij er het afgelopen jaar veel onder geleden heeft. Dus wij wilden dit ook graag voor hen terug doen."