Vrouw zwaargewond na aanval hond: eigenaar loopt weg

Een vrouw uit Veghel is dit weekend ernstig gewond geraakt, nadat een Stafford haar aanvloog tijdens een wandeling met haar hond. 

Het incident gebeurde op de kruising tussen de Van Brakelstraat en Ruijterstraat in Veghel-Zuid. De zoon, die liever niet met naam genoemd wil worden vertelt tegen Dtv zijn verhaal. Volgens hem kon de eigenaar de forse hond niet meer in bedwang houden, waarna het beest de vrouw aanviel en ze op de grond viel. Ze liep hierbij beetwonden op aan haar pink en een andere vinger moest gehecht worden. 

Terwijl de vrouw bloedend op de grond lag, haalde de eigenaar van de hond zijn viervoeter van de vrouw af en nam de benen. Volgens de zoon riep zijn moeder de man nog en vroeg ze om zijn naam, maar daar gaf hij geen gehoor aan. 

Getuigen 
De zoon van de vrouw deed aangifte bij de politie en doet op Facebook een oproep om in contact te komen met de man. "Wij zijn op zoek naar een oudere man met grijze snor en rode jas. Mogelijk een bril. Deze man heeft een forse hond wat op een Engelse Stafford leek in de kleuren bruin, beige en wit." De jongen en zijn moeder hopen dat er mensen zijn die de man kennen en ze met hem in contact kunnen brengen. Daarnaast zijn ze op zoek naar een stel in een blauwe station wagon dat na het incident is gestopt om hulpverlening te bieden. 

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen