Nooit Gedacht

Vrouwen Nooit Gedacht boeken 5-1 zege op Someren

De voetbalsters van Nooit Gedacht hebben een tactisch steekspel met Someren gewonnen. Een fout op het middenveld bracht Someren terug in de wedstrijd, maar na een aanvallende wissel liepen de dames uit Geffen uit naar 5-1.

Someren probeerde de vrouwen uit Geffen vanaf de eerste minuut onder druk te zetten. Er ontstond veel ruimte achter de verdediging. Na drie gemiste kansen van Nooit Gedacht gaf Michelle Hendriks een crossbal op Marcha Hartogs, die koelbloedig bleef een op een met de keeper (1-0). Een inschattingsfout op het middenveld leidde de gelijkmaker van de spits van Someren in. Nog voor rust had Nooit Gedacht de leiding weer te pakken. Margaritha de Groot bracht met een actie aan de rechterkant Hartogs opnieuw in scoringspositie.

Een tactische ingreep van de trainer in de rust. Er ging een middenvelder uit voor een extra aanvaller, om de druk op Someren op te voeren. Met succes. In de 58e minuut vuurde Sanne van Roosmalen een kanonskogel af boven in de hoek. Someren is hierna niet meer van de eigen helft af geweest. Angela van Rooij kopte een corner geheel vrijstaand binnen. Van Rooij rondde nog een voorzet af, waardoor de score opliep tot 5-1.