advertentie Banner SNLR.nl

Vuelta start dit jaar niet in Nederland

De Spaanse wielerronde La Vuelta start dit jaar niet in Nederland. De etappestart in Den Bosch is hiermee voorlopig van de baan.

Eerder was al bekend dat de wielerronde niet in augustus kan starten, omdat de Tour de France van juli verplaatst wordt naar eind augustus. De Vuelta zou hierdoor verplaatst worden naar het najaar, maar dit maakt de start in Nederland niet haalbaar vanwege beperkte beschikbaarheid van accommodaties en parcours. Ook de tweede etappe die in Den Bosch zou starten kan hierdoor niet verreden worden.

De Nederlandse organisatie heeft de start van de Vuelta teruggeven aan de hoofdorganisatie van de wielerronde. Projectdirecteur Martijn van Hulsteijn is teleurgesteld. “We hebben met alle partijen om de tafel gezeten om uit te zoeken of de start in het najaar zou lukken, maar het bleek een te lastige opdracht. Het verplaatsen van drie etappes, op drie dagen met start- en finishplaatsen op diverse plekken bleek een brug te ver. Zo hadden we bijvoorbeeld niet de beschikking over de Jaarbeurs in Utrecht, een onmisbare schakel in de hele organisatie. Daarnaast zijn in het najaar veel wegwerkzaamheden gepland rondom de 34 doorkomstgemeenten. De impact zou te groot zijn. Nog los van de wenselijkheid en onzekerheid in coronatijd.”

De start van de Vuelta in Nederland is niet volledig van de baan. De organisatie onderzoekt of de wielerronde in 2022 alsnog in Nederland kan starten. In het eerste kwartaal van 2021 moet hierover meer bekend zijn.