VVD: 'Bezoekers beter begeleiden naar binnenstad Den Bosch'

Er moet meer gedaan worden om bezoekers te begeleiden naar de binnenstad van Den Bosch nu de Zuidwal tot 6 december is afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit heeft de VVD laten weten in een brief aan het College B&W.

Door het afsluiten van de Zuidwal, sinds 16 september, zijn voor het doorgaand verkeer zowel de binnenstad als diverse parkeergarages slechter bereikbaar. Hierdoor is volgens de VVD Den Bosch parkeergarage Wolvenhoek vaak vol. Als bezoekers daar bij aankomst achterkomen, kunnen ze echter door de afsluiting niet makkelijk naar een andere garage.

Dit heeft volgens de VVD negatieve gevolgen. Aan de ene kant is het niet gastvrij, het zorgt voor meer verkeer in de stad en de kans bestaat dat sommige bezoekers een andere stad verkiezen boven Den Bosch, aldus de partij.

Volgens de politieke partij is het dan ook noodzakelijk om al op de snelweg te verwijzen naar parkeergarage St.-Jan. Omdat de Sint Jan meer capaciteit heeft dan de Wolvenhoek. 

Ook vindt de VVD het opmerkelijk dat de weg vóór de feestdagen is afgesloten en niet pas in januari 2020. Bij de partij heerst onduidelijkheid in hoeverre hierin is overlegd met het Centrummanagement. De partij heeft hierover vragen gesteld aan B&W.