advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

VVD Den Bosch maakt zich zorgen om wapens op Bossche scholen

De Bossche VVD maakt zich zorgen om het toenemende aantal schorsingen voor wapenbezit op Bossche middelbare scholen.

Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de partij heeft gesteld aan het college van B en W. De partij stelt deze vragen naar aanleiding van onderzoek door RTL Nieuws, waaruit blijkt dat het aantal schorsingen voor wapenbezit sterk toeneemt

Pierson College

In dat onderzoek komt een aantal Bossche scholen naar voren, waar deze stijging zichtbaar is. Dat baart de partij zorgen: "Onderwijs is dé kans om jongeren kansen te bieden. Om dat onderwijs goed te laten functioneren zijn gepast gedrag, gehoorzaamheid aan gezag en respect onontbeerlijke kwaliteiten", aldus raadslid Mikhael Hack.

"Ontwikkelingen zoals de recente bedreiging van een leraar op het Pierson College naar aanleiding van een simpele lesactiviteit, wekken de indruk dat elementaire uitgangspunten steeds verder dreigen te verwateren."

'Negatieve straatcultuur'

De VVD ziet in een zogenaamde 'negatieve straatcultuur' een boosdoener. Die promoot volgens de partij distrespectvol gedrag en het dragen van messen en Hack wil nu weten wat de gemeente doet om deze cultuur tegen te gaan. 

Ontwikkelingen zoals de recente bedreiging van een leraar op het Pierson College naar aanleiding van een simpele lesactiviteit, wekken de indruk dat elementaire uitgangspunten steeds verder dreigen te verwateren.

• Mikhael Hack, VVD Den Bosch

Er is overigens geen wetenschappelijk bewijs dat straatcultuur aan criminaliteit linkt. Twee onderzoekers van de Erasmus Universiteit in Rotterdam doen op dit moment onderzoek naar de relatie tussen messencriminaliteit en 'drillrap', een muziekstroming waarin gewelddadige teksten te horen zijn.

De VVD wil nu weten of het college hun zorgen deelt. Daarnaast wil men weten hoe het aantal schorsingen in de gemeente 's-Hertogenbosch zich verhoudt tot eerdere jaren. Ten slot wil de partij weten "hoe de landelijke trend van wapen- en messenbezit onder jongeren zich in 's-Hertogenbosch ontwikkelt."