VVD Den Bosch wil meer boa’s om overlast aan te pakken

Extra boa’s inhuren of studenten van het KWI College mee op pad sturen met de boa’s. Dat zou volgens de VVD in Den Bosch moeten gebeuren om beter op te kunnen treden tegen meldingen van overlast.

De partij heeft opnieuw vragen gesteld aan het college van B en W, naar aanleiding van een onderzoek van Dtv. Daaruit blijkt dat het aantal meldingen van overlast afgelopen jaar fors is toegenomen.

Het probleem is dat er te weinig boa’s zijn om adequaat te kunnen reageren op alle meldingen. De nadruk bij de inzet van de 19 beschikbare handhavers ligt vooral op het naleven van de coronamaatregelen, liet het college in een eerder antwoord aan de VVD al weten. De partij vindt het raar dat het college nog niet heeft gekozen voor een tijdelijke uitbreiding van de handhavingscapaciteit. Ook de suggestie om een HTV-student van het Koning Willem I College met een boa mee op pad te sturen, is volgens de VVD nog niet opgepakt.

De partij stelt dat het slecht is voor het vertrouwen van de bewoners in de overheid als niet alle meldingen van overlast kunnen worden opgepakt. Het college wordt nu gevraagd hoe zij denkt dat vertrouwen te kunnen behouden, dan wel herstellen.