advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

VVD en CDA willen nu echt werk maken van binnenstadmanager

VVD en CDA vinden dat er nu echt werk gemaakt moet worden van een centrummanager voor de binnenstad van Den Bosch. Beide partijen hielden daarvoor opnieuw een pleidooi in de commissie omgeving donderdagavond.

In tegenstelling tot andere grote gemeenten heeft Den Bosch geen centrummanagement. Ook de afgetreden voorzitter van ondernemersvereniging Hartje ’s-Hertogenbosch betoogde eerder deze week voor de camera van Dtv dat dit echt nodig was.

'Geen verlengstuk gemeente'

VVD-raadslid Andre Rotman vindt een dergelijke functie juist nu van belang: "De ondernemers in de binnenstad hebben het zwaar en hebben moeite om een goede samenwerking op te zetten. Daarom willen wij een binnenstadmanager die ondernemers met creatieve ideeën en praktische vragen kan helpen. Niet als verlengstuk van de gemeente, maar als onafhankelijke partner van de ondernemers.”

Welk type binnenstadmanager?

Volgens verantwoordelijk wethouder Jan Hoskam van de VVD wordt daar nog steeds aan gewerkt en is de reclamebelasting deels de financieringsbron hiervoor. Wel hield de wethouder de commissieleden de vraag voor welk type manager ze dan zouden willen. Volgens Hoskam zijn er namelijk twee denkrichtingen. “Een manager die kijkt of de lampen wel aan of uit zijn of iemand die meer beleidsmatig naar het centrum kijkt. Als wethouder vind ik in ieder geval dat het iemand zou moeten zijn van buiten de gemeente die met een frisse blik naar de stad kijkt.”

Grote ketens wachten af

Verder liet de wethouder economische zaken nog weten dat Den Bosch nog steeds in contact is met “grote spelers in de markt. Maar veel grote ketens zetten het openen van nieuwe vestigingen even op een laag pitje in verband met corona. Maar we blijven met hen in gesprek.“  Hoskam deed ook nog een dringende oproep om lokaal te kopen en te bestellen.

Waarschijnlijk komen de VVD en het CDA in de komende raadsvergadering met een discussienotitie of een motie over de centrummanager.