advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

VVD-Leefbaar Uden verandert naam in voorbereiding op fusie met Landerd

De naam VVD-Leefbaar Uden verdween woensdag van de Facebook-pagina van de partij en veranderde in VVD-Maashorst. Is dat dan de naam van de partij in de aanstaande fusiegemeente Maashorst?

Nee, dat is het zeker niet, zo laat fractievoorzitter Ton de Vroomen weten. Wel wordt afscheid genomen van de naam VVD-Leefbaar Uden. “Met de komst van de nieuwe gemeente doet Leefbaar Uden niet meer recht aan datgene waar we voor staan”, aldus De Vroomen. In plaats van VVD-Leefbaar Uden gaat de partij dan VVD heten.

'Intensievere samenwerking'

VVD-Maashorst bestond al als de naam voor het regionetwerk waar onder andere VVD-Leefbaar Uden en VVD Landerd onder vallen. “De samenwerking met de VVD in Landerd was er dus al en wordt nu nog intenser”, zegt De Vroomen. “We delen het liberale gedachtegoed, maar natuurlijk zijn er binnen een partij ook wel eens meningsverschillen.”

'Uiting op toekomst'

VVD-Leefbaar Uden blikt dus al vooruit op de fusie, hoewel  partijen in de Tweede Kamer onlangs nog kritisch reageerden. Komt de naam VVD-Leefbaar Uden toch weer terug als de fusie wordt afgeketst? “Dat weet ik niet. We vertrouwen erop dat de fusie goed komt. Het is goed dat de Tweede Kamer kritisch is, dan wordt er goed naar de fusie gekeken. Als de fusie klakkeloos wordt geaccepteerd heb je toch het idee dat dat er niet goed gekeken wordt.”

Dat de naam van VVD-Leefbaar Uden nu, een jaar voor de fusie, al van Facebook verdwijnt, heeft volgens de fractievoorzitter te maken met ‘uitingen naar de toekomst’. “We werken nu al naar een nieuwe partij”, besluit De Vroomen.
 
In november zijn in Uden en Landerd gemeenteraadsverkiezingen.