advertentie Banner SNLR.nl

VVV krijgt ook geen geld meer van Oss

De gemeente Oss beëindigt in navolging van 's-Hertogenbosch, Uden en Meierijstad de subsidieregeling met VVV Noord Oost Brabant. De VVV-winkel in Oss gaat eind 2021 dicht.

Wethouder Johan van der Schoot geeft aan dat de ambities van de VVV niet aansloten bij die van de gemeente. "We hebben uitgebreid met ze om tafel gezeten, maar we zijn niet tot een nieuwe samenwerking gekomen. Ze zijn onvoldoende meegegroeid met onze visie", zegt hij. "Ze kwamen met het argument dat ze veel doen voor de Maashorst, maar daar worden ze door de Maashorst zelf voor ingehuurd. Wij zouden willen dat ze zich ook meer gingen bemoeien met het gebied rondom de Maas."

Van der Schoot heeft daarom de samenwerking opgezegd. Daarbij is hij niet over een nacht ijs gegaan. "De VVV is een sterk merk. Het was een begrip. Maar in de huidige rol, waren we er niet enthousiast over."

Onaangenaam verrast
VVV Noord Oost Brabant was onaangenaam verrast met de opzegging. "Zowel ambtelijk als bestuurlijk is dit besluit niet onderbouwd", zegt algemeen directeur Rein de Laat. Hij geeft aan geen kans te hebben gekregen om aanpassingen te maken. De afspraak is volgens hem gemaakt dat de gemeente eerst met een nieuwe propositie moest komen en dat daarna gekeken kon worden in hoeverre de VVV een rol kan spelen. "Voor de VVV is het erg belangrijk om belangrijke campagnes te draaien in een gezamenlijke online omgeving, maar Oss kiest er voor om alles in eigen beheer te houden."

De VVV kreeg per jaar 51.536 euro voor marketing en promotie en nog 35.000 euro voor de winkel en gastheerschap. Het deel voor marketing en promotie houdt per direct op, de 35.000 euro zal in 2020 nog eenmalig uitgekeerd worden. Als er geen oplossing komt, zal de zaak aan de Spoorlaan op 31 december 2020 zijn deuren moeten sluiten. De bedoeling was dat de winkel zich in de toekomst zou vestigen in het UIThuis, in het nieuwe Wal Kwartier.

Oss kan de VVV nog wel inhuren voor speciale klussen. Ook de samenwerking met natuurgebied De Maashorst blijft naar alle waarschijnlijkheid doorgaan. Met 's-Hertogenbosch, Uden en Meijerijstad is de VVV inmiddels in gesprek om nieuwe dienstverleningsovereenkomsten te sluiten. De Laat heeft er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.