advertentie Banner SNLR.nl

Wandelaars bezorgd over plannen golfbaan The Duke

The Duke in Nistelrode is van plan om vier holes van hun golfbaan aan te passen. De bedoeling is dat deze vier holes uitdagender worden gemaakt zodat de baan beter geschikt wordt voor wedstrijden. Bij twee van die holes moet een stuk grond dat nu nog openbaar bos is plaatsmaken voor golfterrein.

Het is de derde keer dat The Duke hun golfbaan uitbreidt. Stukken van maximaal 70 vierkante meter worden bij het golfterrein getrokken. Daarvoor moet The Duke wel bos terugplaatsen en een deel afkopen bij de provincie. Voor Buurtcollectief de Hooge Vorssel voelt het als het zoveelste verlies voor hun natuur.  

Wandelaars

Ook een aantal wandelaars baalt van de plannen van The Duke. Hun wandelroute door het bos wordt hierdoor wederom veranderd: ‘’Het leuke hieraan is dat je juist door het bos kunt lopen, en dat maakt het zo bijzonder’’, aldus Mieke Schram. De aanpassing in de route zou betekenen dat de wandelaars langs een drukke weg moeten lopen. ‘’Dat kan altijd al, dat is niet wat je plezierig vindt als wandelaar.’’