Wanneer wordt de doorgang op de Markt in Uden aangepakt?

De verkeerssituatie op de Markt in Uden is nog altijd niet veilig voor wandelaars en fietsers. Dat constateert Fiets Forum Uden. “We verwachten niet dat de situatie heel snel is opgelost.”

De Markt in Uden is vorig jaar vernieuwd. Door de uitbreiding van de terrassen is de doorgang langs de Albert Heijn echter niet meegenomen, terwijl dat volgens het forum wel nodig is om de verkeersveiligheid te verbeteren. "Het is een fietspad met een tijdelijk karakter. Het ziet er ook niet uit als een fietspad", zei Ary Stuifbergen van het forum in augustus. “Al helemaal als het op maandag markt is, want dat is dat pad deels geblokkeerd door marktkramen en zoeken fietsers naar een andere uitweg.”

Onveilig

Ook de VVD in Uden merkt dat het fietspad voor gevaarlijke situaties zorgt. “Er komen teveel berichten bij ons binnen van onveilige situaties voor deze passerende voetgangers en fietsers, mede veroorzaakt doordat auto’s en taxi’s te pas en te onpas gebruik maken van het open stuk op de Markt.” Volgens Fiets Forum Uden is het wachten op actie van de gemeente. “Wij verwachten niet dat de situatie heel snel is opgelost”, zegt Stuifbergen.

De VVD heeft inmiddels vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De partij wil weten wanneer de plannen voor het veiliger maken van de Markt worden voorgelegd aan de raad.