advertentie Banner SNLR.nl

Wanprestatie TOP Oss tegen FC Dordrecht, Gravenberch uitblinker

TOP Oss oogde slap en spelend op tachtig procent tegen FC Dordrecht. De pas vertrokken Danzell Gravenberch maakte daar dankbaar gebruik van. TOP verloor met 1-3.

Een wereld van verschil met vorige week. Toen knokten de TOP spelers voor iedere bal uit bij NAC Breda en haalde daar wonder boven wonder een resultaat (1-1). In de eerste minuten in eigen stadion tegen FC Dordrecht leek er niets meer overeind gebleven van dat TOP. De bezoekers kwamen al na negen minuten op voorsprong. Danzell Gravenberch balde zijn vuist. De spits speelde tot de winterstop in Osse dienst, maar koos zelf voor een terugkeer naar Dordt. Kevin Vermeulen kreeg vrijwel direct daarna een dot van een kans op de 0-2, maar verzuimde de stand te verdubbelen.

De afgelopen weken moet TOP het voor goals vooral hebben uit corners. Ook nu kwam de gelijkmaker uit een hoekschop. Philippe Rommens's poging werd nog gekeerd, maar Dennis van der Heijden mikte raak. Zijn eerste doelpunt in Osse dienst.

De rest van de eerste helft was weer voor Dordrecht. Vermeulen herstelde zijn blunder met een goed doelpunt. En Gravenberch joeg de bal vlak voor rust nog eens in de kruising. De Ossenaren kregen een fluitconcert toen ze zich naar de kleedkamers begaven van de supporters die nog de moeite hadden genomen om op Valentijnsdag naar TOP Oss te komen kijken.

Samet Bulut en Cas Peters werden ingebracht bij het begin van de tweede helft. Hiermee moest TOP aanvallend sterker worden. Peters kreeg al vrij snel een grote mogelijkheid, toen hij vijf meter voor het doel door de lucht aangespeeld werd. Hij stond vrij voor de goal, maar kopte totaal zonder richting mee te geven aan de bal.

In de 65e minuut was er enige opwinding op de tribunes. Samet Bulut maakte een goede individuele actie, met een voorzet in de richting van Philippe Rommens. De Belg schoot de bal met de hak tegen de lat. Rick Stuy van den Herik kopte in de rebound via de keeper naast. Rommens raakte aan het eind van de wedstrijd nog een keer het houtwerk. De paal stond een goed ingeschoten vrije trap in de weg. Voetballend gezien was het in de tweede helft niet veel beter dan voor de pauze.

Een overwinning had TOP uit het lijstje met slechtste ploegen van de Keuken Kampioen Divisie kunnen brengen. Nu heeft TOP al zestien keer verloren. Volgende week een nieuwe kans, tegen Jong PSV.

TOP Oss 1 - 3 FC Dordrecht
Opstelling TOP Oss: Damien Perquis; Henk Dijkhuizen, Lorenzo Piqué, Rick Stuy van den Herik, Niels Fleuren, Dean van der Sluys; Lion Kaak, O. Rommens, Grad Damen; Philippe Rommens, Dennis van der Heijden
Opstelling FC Dordrecht: Mike Havekotte; Robin Polley, Daniël Breedijk, Lewis Montsma, Ian Smeulers; Jordy Wehrmann, Jari Schuurman, Achraf el Bouchataoui, Kevin Vermeulen; Danzell Gravenberch en Quincy Hogesteger
Invallers TOP: Samet Bulut, Cas Peters
Gele kaarten TOP: Lorenzo Piqué, Philippe Rommens
Doelpunten: Van der Heijden (TOP), Gravenberch 2x, Vermeulen (Dordrecht)