advertentie Banner SNLR.nl

Rien van der Steen

Warm welkom voor Vorstenbossche Ellen na corona

Na een wekenlange strijd tegen het coronavirus in het ziekenhuis in Zutphen keerde Ellen van der Ven vrijdag terug naar Vorstenbosch. Ze werd feestelijk onthaald.

“Dinsdag appte ze me: ‘ik mag eindelijk naar huis’”, vertelt Heidi Timmers. Ook bij slagerij Van den Tillart was het nieuws niet ontgaan. “Ze is een klant die iedere week in mijn winkel komt. Ik heb buiten een bord staan met een barbecue-aanbieding, maar dat heb ik nu veranderd naar ‘Welkom thuis Ellen’. Dat gebeurt in een dorp, hè”, vertelt Bram van den Tillart.

Tekst loopt door onder video

Rien van der Steen zag met eigen ogen dat het hele dorp vrijdag uitliep om Van der Ven feestelijk te onthalen. “Ik heb wel 250 mensen gezien.” Bij de kerk zongen vrijdagochtend kinderen van koor Eigenwijs. Ook werden er bloemen neergelegd bij de woning van Van der Ven in De Helling, waar Anne-Mieke Post zorgde voor muzikaal onthaal. Eerder waren er meerdere coronadoden te betreuren in het dorp en stonden inwoners van het dorp buiten in een erehaag. “Toen was iedereen aan het klappen. Vandaag zwaaiden we”, zegt Van den Tillart.

Ellen is een lief en aardig mens

• Rien van der Steen

Zoek
Van der Ven werd in maart besmet met het coronavirus en kon niet in een ziekenhuis in de regio terecht. “Ze zou naar het ziekenhuis in Deventer gaan, maar ze is een tijdje ‘kwijt’ geweest. Je moet je voorstellen dat patiënten verhuisd werden naar andere ziekenhuizen. Het was een puinhoop.  Uiteindelijk lag ze in in Zutphen waar ze zes weken in coma lag”, vertelt Van der Steen. De laatste periode lag ze in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Geliefd
In het dorp is Van der Ven een persoon die graag gezien wordt. “Ellen is erg geliefd”, vertelt Van der Steen. “Ze zegt nooit nee. Ze zegt altijd: ‘ik doe wel mee’. Het is een aardig en lief mens en ze kan bovendien erg mooi zingen.” Van der Ven is ook betrokken bij muziekgezelschap d’n Broelie. “Een paar jaar geleden heeft ze nog een gezellige muziekavond opgezet in De Stuik.” Ook is Van der Ven dirigent van dameskoor Frappant.

In Vorstenbosch zijn de inwoners blij. “Eindelijk weer eens positief nieuws”, jubelt Timmers, die zich nog goed herinnert wanneer Van der Ven in het ziekenhuis werd opgenomen. “Dat was een dag nadat mijn schoonvader Piet werd opgenomen.” Van der Steen merkt op dat Van der Ven zichtbaar geëmotioneerd werd van het onthaal. "Ze vond het erg mooi", zegt hij.