advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Wasbeurt voor een prikkie zorgt voor file op Industrielaan in Uden, boa's reguleren verkeer

Al sinds maandagochtendvroeg staan er lange files aan de Industrielaan in Uden, vanwege een speciale jubileumactie van Carwash Uden. Inmiddels zijn er boa's ingezet om het verkeer te reguleren.

Carwash Uden opende vijf jaar geleden haar deuren en om dat te vieren is een speciale actie opgezet. "We gaan iedere ochtend om 08.00 uur open, maar vanochtend stonden de auto's al voor half 8 te wachten," vertelt eigenaar Wim van der Aa. "We zijn nu een paar uur verder en het blijft vol staan. Zo'n drukte hadden we niet verwacht." 

Politie

De rij met auto's begint op de kruising met de Hoevenseweg en blokkeert het fietspad, maar het overige verkeer wordt vooralsnog niet gehinderd. "We hebben nu ruim honderd auto's per uur, maar hoe dat straks is durf ik niet te zeggen. Als ook de Rondweg straks vol staat? Ja, daar moeten we nog over nadenken wat we dan gaan doen. Ik denk dat we dan de politie maar moeten bellen, of ze ons komen versterken", aldus Van der Aa. 

Die versterking is inmiddels aangekomen, in de vorm van vier boa's die op het kruispunt van de Hoevenseweg met de Industrielaan het verkeer reguleren. Het wachten is voor hen op twee verkeersregelaars die door de gemeente worden ingezet.