advertentie Banner SNLR.nl

Wat te doen met Koningsdag in Uden en omgeving?

Over een paar dagen kunnen de oranje slingers, hoedjes, sjaals en rood-wit-blauwe schminkkrijtjes weer uit de kast worden gehaald. Aankomende zaterdag is het Koningsdag! Ook in Uden, Landerd en Meierijstad is er die dag genoeg te doen. 

UDEN:
In Uden kunnen de voetjes van de vloer tijdens het Konings-evenement in het Bevrijdingspark. Bezoekers kunnen optredens bijwonen van onder meer Mr. Polska, The Originals en Feestband De Dop.

Op Koningsdag zelf is er vanaf 06.00 uur traditiegetrouw de vrijmarkt. Op de Markt en Nieuwe Markt staan honderden verkopers die hun spullen aan de man proberen te brengen.

ODILIAPEEL:
Het Oranje Comité van Volkel organiseert verschillende activiteiten op het Terraveenplein. Daar wordt om 10.00 uur gestart met de Koningsloop door de Peelse bossen en vanaf 10.30 uur start de fietstocht. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn de activiteiten op het plein. De band ‘Loeki de Vos’ sluit het programma af.

VOLKEL:
Ook in Volkel is het feest. Daar wordt een zeskamp gehouden waar de Volkelse jeugd aan kan deelnemen. Het dorpspark wordt omgetoverd tot een groot speelterrein.

ZEELAND:
Stichting Jeugdbelangen Zeeland organiseert jaarlijks de Oranjespelen 2019. Op het grasveld van de voormalige Vlasgaard en het parkeerterrein van sporthal de Vlasroot wordt gestreden om de bekers.  

REEK:  

In Reek is het feest. Op 26, 27 en 28 april wordt opnieuw het Streekfeest gehouden. Er komt weer een grote tent op Mgr. Borretstraat het met als thema: Het Foute Koningsfeest. 

SCHAIJK: 
Van 10.00 tot 13.00 worden er in De Snoeck verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd. 

VEGHEL:
In de Proeffabriek op de Noordkade in Veghel wordt van 12.00 tot 17.00 uur een vrijmarkt gehouden.

SCHIJNDEL:
De dag voor Koningsdag wordt traditiegetrouw Koningsnacht gevierd. In Schijndel wordt dit gedaan met Skêndel Zwingt. Tijdens Koningsdag  zal de parade van versierde fietsen onder begeleiding van de Koninklijke harmonie Sint Cecilia door Schijndel gaan. De start van de parade is 12:30 op het Jet Geerkens plein bij ’t Spectrum.

De weekmarkt zal in afgeslankte vorm doorgaan op Koningsdag. De weekmarkt start om 10:00 en zal tot 16:00 duren. Vanaf 13:00 zal ook de vrijmarkt voor volwassenen beginnen. Deze vrijmarkt zal tot 17:00 duren.

NISTELRODE:
Op het Raadhuisplein zijn de hele dag volop activiteiten. Om 10.00 uur wordt de dag geopend door een fanfare en het gilde. Tot en met 13.00 uur zijn er verschillende spelletjes op het plein. Om 13.00 uur begint de vrijmarkt op het Tramplein en Raadhuisplein. Vanaf 14.00 uur is er muziek op het plein.