advertentie Banner Trined

Osse waterpolodames openen sterk

De dames van waterpolovereniging Arethusa zijn goed begonnen aan het nieuwe seizoen. In de uitwedstrijd kenden de speelsters weinig moeite met ZPC de Hof.

Vorige week werd de eerste wedstrijd nog afgelast vanwege coronabesmettingen bij tegenstander Polarbears 3. Maar zondag was het dan eindelijk zover voor de waterpolosters. ''Het team is veel jonger en ik denk dat het qua inzet beter is dan vorig jaar'', laat aanvoerder Nynke van Erp weten.

Door een nerveuze beginfase kwamen de Ossenaren op een 1-0 achterstand. Maar al snel werd het duidelijk dat Arethusa sterker was dan de tegenstander. De ruststand was daarom 3-7 in het voordeel van de uitploeg. Ook na de pauze was Arethusa beter en creëerde veel kansen. Na vier periodes was de stand daardoor opgelopen tot 4-15. 

Nieuwe speelster

Pleun de Groot is dit seizoen nieuw bij Arethusa en is tevreden over de eerste weken bij de club: ''Iedereen moet nog zijn taak en positie leren kennen, maar het ziet er tot nu toe goed uit.'' De speelster uit Uden is duidelijk over wat er nog beter kan bij de ploeg: ''We hebben individueel heel veel goede spelers en dat moet nog een team worden'', aldus De Groot.

Over twee weken spelen de Osse waterpolosters een uitwedstrijd tegen Njord uit Veldhoven.