advertentie Banner SNLR.nl

Watersportvereniging Engelermeer wil eigen honk

Een eigen accommodatie voor watersportvereniging Engelermeer gaat 360.000 euro kosten. Hoeveel daarvan voor rekening komt van de gemeente Den Bosch is nog niet duidelijk.

Het bestuur van de watersportvereniging presenteerde maandagavond bij een delegatie van commissie- en raadsleden de plannen.

De bedoeling is dat de vereniging zelf de kosten van het clubhuis voor haar rekening neemt. De gemeente zou dan de de opslagruimten, kleedkamers en douches moeten betalen. Beide partijen zijn daarover met elkaar in gesprek.

Op dit moment moet watersportvereniging Engelermeer het doen met enkele zeecontainers waarin de materialen worden opgeslagen. “Als we meer ruimte hebben kunnen we nog wat andere boten aanschaffen voor jong-volwassenen en volwassen” zo zegt secretaris Bas ten Dam.

IJskoud
Maar er zijn meer redenen voor een eigen honk. Van Dam: “Wat je nu ziet is dat kinderen soms ijskoud van het water afkomen en dan is het wel lekker als ze even een douche kunnen nemen, weer schoon zijn en kunnen opwarmen.”

De vereniging heeft nu 180 leden maar hoopt met een eigen accommodatie uit te groeien naar een club met meer dan 300 actieve leden.