advertentie Banner SNLR.nl

'We willen niet het lachertje van de Eredivisie worden'

De handballers van Olympia '89/DOS'80 debuteren dit seizoen in de Eredivisie. Het moet allemaal een stukje sneller. En daar wordt momenteel hard aan gewerkt.

De club uit Oss en Heesch hikt al een paar jaar aan tegen promotie. Nu dit feit gerealiseerd is, moet de knop om. "Toen we vorig jaar tegen sterkere tegenstanders speelden, merkten we vooral conditioneel moeite", vertelt aanvoerder Erik Loeffen.

Daarom zet trainer Frans van Erp vooral in op conditionele oefeningen. "De snelheid, daar zullen we aan moeten werken", vindt de trainer, die niet over de juiste papieren beschikt. Van Erp krijgt gelukkig een seizoen dispensatie van de bond en gaat intussen een cursus volgen.

"Er moet niet een, maar er moeten twee stapjes extra gezet worden. Want we willen niet het lachertje van de Eredivisie worden", bedenkt Loeffen. Van Erp heeft goede hoop dat dit niet gaat gebeuren. "Ik verwacht dat we onszelf kunnen handhaven en dat we uit de degradatiezone kunnen wegblijven."

De eerste wedstrijd van het seizoen is op zaterdag 31 augustus. In de eigen Mondriaanhal spelen de heren dan tegen fusieclub WHC-Hercules uit Den Haag.

Fusie
Olympia'89 en DOS'80 zitten nog steeds in een fusietraject. Pas in 2020 gaan de twee clubs officieel samen, onder de nieuwe naam Dynamico. Een goede zaak, aldus de trainer. "Het verleden heeft geleerd dat het noodzakelijk was om de club breder te maken. Nu kun je voor meer continuiteit zorgen om het team in de Eredivisie te kunnen houden", zegt Van Erp.