“We zijn er voor de huurders en niet voor de huizen”

Huurders die kampen met financiële problemen hoeven niet bang te zijn dat ze tijdens de coronacrisis op straat komen te staan. 

Dat zegt Harrie Windmüller, directeur van woningstichting BrabantWonen donderdag in het programma ‘Kijk op corona’. Ook Jean Wiertz, rector van het Sint Janslyceum, is te gast om uit te leggen hoe zijn school het onderwijs zo goed mogelijk in stand probeert te houden.

Contact opnemen

“We zijn er voor de huurders en niet voor de huizen. En zeker in deze tijd van corona, als mensen buiten hun schuld de huur niet kunnen betalen dan zullen we ze zeker niet op straat zetten”, aldus Windmüller.

BrabantWonen roept mensen die in de problemen dreigen te komen op om contact te zoeken. “Dan gaan we in gesprek en dan gaan we kijken hoe we, linksom of rechtsom, maatregelen kunnen nemen om ervoor te zorgen dat mensen niet in de problemen komen”, zegt Windmüller. Hij schat in dat er best veel huurders zijn die moeilijkheden kunnen krijgen. Dit omdat veel sociale huurders al weinig inkomsten hebben en nu soms nog meer inkomsten dreigen weg te vallen.

Huur betalen

Tot afgelopen vrijdag waren er volgens Windmüller pas acht mensen die voor hulp hebben aangeklopt. En dat op een totaal van meer dan 20.000 woningen van BrabantWonen in Den Bosch en de regio. Nu binnenkort de huren weer betaald moet worden, verwacht Windmüller dat het aantal mensen met financiële problemen snel zal toenemen.