advertentie Banner SP Website

Weer een autobrand in Oss, vuur slaat over op woning

Wederom een autobrand in Oss: donderdagnacht vloog aan de Venusstraat in Ussen een auto in brand. De vlammen sloegen over op de woning ernaast en bewoners moesten halsoverkop hun huis verlaten. Het is de derde (poging tot) autobrand in een week tijd.

De Mercedes-Benz aan de Venusstraat stond geparkeerd onder de carport van een woning, waar de brand zich naar verspreidde. In de garage van de woning zat een schoonheidssalon; ook die heeft schade opgelopen tijdens de brand.

Vrijdag 12 februari vloog er, zo’n 200 meter verderop aan de andere kant van de Kennedylaan, ook een auto in brand. Ook hier ging het om een Mercedes-Benz. Op dinsdag 16 februari werd een aan de Wenzel van Luxemburgstraat een auto vernield en geprobeerd in brand te steken.

Politieagenten die nog voor de brandweer ter plaatse waren, begonnen met een tuinslang van de buurman de brand te blussen. Uiteindelijk nam de brandweer het bluswerk over, maar zij konden niet voorkomen dat het huis en de salon schade opliepen, en de auto volledig afbrandde.