Weer spannend tot het einde, maar zegereeks TOP Oss zet door

De laatste wedstrijd van TOP Oss in 2020 eindigde ook in drie punten. Na zeges op beloftenploegen is ook NEC uit Nijmegen verslagen. In De Goffert profiteerde Kyvon Leidsman van gestuntel van de NEC-verdediging (0-1).

Een forse tegenvaller voor TOP was de afwezigheid van Jan Lammers en Lion Kaak. Zij waren in de laatste dagen voor de wedstrijd afgevallen. Ook Dennis van der Heijden was geschorst. Trainer Klaas Wels koos voor dezelfde tactiek, die net als de afgelopen wedstrijden tegen de beloftenteams buitengewoon goed bleek te werken. Cas Peters nam de positie van Van der Heijden voorin in. Joshua Sanches speelde op de plaats van Lion Kaak en Niels Fleuren verving Jan Lammers.

Vooral Sanches maakte met zijn werklust op het middenveld, ook in verdedigend opzicht, indruk. Hij veroverde veel ballen. Omdat TOP goed druk zette op de verdediging van de ploeg uit Nijmegen, kwamen zij er nauwelijks uit voor de rust. Door comedy capers achterin bij NEC kreeg Kyvon Leidsman in de extra tijd een buitenkansje om namens TOP Oss de openingstreffer op het scorebord te zetten. TOP maakte het ook NEC lastig, net als eerder onder meer Cambuur (2-2), Volendam (1-1) en NAC Breda (0-0).

TOP oogde in de tweede helft ook volwassener dan NEC. De ploeg kwam zelfs toe aan driehoekjes. Een tweede doelpunt, waarmee de spanning wat zou gaan liggen, was ook nu Oss niet gegeven. Leidsman was nog dichtbij, maar schoot recht op keeper Norbert Alblas. Het bleef wederom spannend, maar ook met invallers Lion Kalentjev en Brian Vogelzang (die uit de NEC-opleiding komen) bleef TOP overeind. Nu is er een korte winterstop, tot het eerste weekend van januari.

NEC 0 - 1 TOP Oss
Opstelling NEC:
Alblas, Van Eijden, Bruijn, Tavsan, Barreto, Okita, Vet, El Karouani, Van Ottele, Van Rooij en Janga
Opstelling TOP Oss: Bo Geens; Ruben Roosken, Rick Stuy van den Herik, Niels Fleuren, Lorenzo Piqué; Joshua Sanches, Trevor David; Jarni Koorman; Cas Peters, Kyvon Leidsman en Dean Guezen
Invallers TOP Oss: Lars Hutten, Lion Kalentjev, Brian Vogelzang, Sjoerd Overgoor
Doelpunten: Leidsman (TOP)