advertentie Banner SNLR.nl

Weer wat te juichen voor TOP Oss tegen FC Eindhoven

TOP Oss weet weer wat winnen is. In eigen huis was Giovanni Büttner verantwoordelijk voor twee van de drie goals tegen FC Eindhoven.

TOP Oss is de ploeg die dit seizoen het minst gescoord heeft in de Keuken Kampioen Divisie (14x). Bij de nummer negentien van de ranglijst maakte Dennis Hettinga vrijdagavond zijn basisdebuut.

In de eerste twintig minuten kwam TOP een aantal keer dicht bij een mogelijkheid. Bij de eindpass liep het steeds spaak. De luttele supporters konden juichen toen clubtopscorer Philippe Rommens een vrije trap van randje 16 binnen schoot.

Daarna viel de wedstrijd - voor even - de kant op van FC Eindhoven. Onder andere spits Rigino Cecilia kreeg grote kansen. Tien minuten na de openingsgoal was het weer gelijk. Een nuttig overstapje van twee spelers van Eindhoven bracht Kaj de Rooij in scoringspositie. Toen Cecilia daarna een vrij in te schieten mogelijkheid kreeg, wond Klaas Wels zich op.

TOP ging uiteindelijk wel met een voorsprong de rust in. Giovanni Büttner schoof de bal zachtjes onder de benen van keeper Ruud Swinkels door, nadat hij de bal op een presenteerblaadje had gekregen. Tien minuten na rust was het Büttner die zichzelf vrij liep, de rust aan de bal behield en de doelman opnieuw passeerde. 

Het middenveld hield de controle in de tweede helft en de verdediging gaf geen grote kansen weg. De 3-1-overwinning, die over de streep getrokken werd, betekent dat TOP Oss Helmond Sport passeert en dus klimt naar plaats achttien.

TOP Oss 3 - 1 FC Eindhoven
Opstelling TOP Oss: Damien Perquis; Dennis Hettinga, Rick Stuy van den Herik, Lorenzo Piqué, Niels Fleuren; Sjoerd Overgoor, Lion Kaak, Hennos Asmelash; Philippe Rommens; Cas Peters en Giovanni Büttner 
Opstelling FC Eindhoven: Ruud Swinkels; Moses Makasi, Bart Biemans, Maarten Peijnenburg; Valentino Vermeulen, Samy Bourard, Karim Essikal, Marcelo Lopes; Kaj de Rooij, Rigino Cicilia en Alvin Daniëls
Invallers TOP: Cihat Celik, Enzo Stroo
Gele kaarten TOP: P. Rommens
Doelpunten: P. Rommens, Büttner 2x (TOP Oss), Van Rooij (FC Eindhoven)

Trainer Klaas Wels was blij met de drie punten, maar toch is er nog veel te verbeteren: