advertentie Banner SNLR.nl

Weerkastje ter nagedachtenis aan Oeteldonkse vriend

Ter nagedachtenis aan een overleden carnavalsvriend bedacht Ruud van den Besselaar een product. Het werd een weerkast in Oeteldonkse kleuren. De eerste veertig zijn al verkocht.

Bosschenaar Ruud van den Besselaar voelt nog dagelijks het gemis van zijn carnavalsvriend Henri. Die was bekkenist van de carnavalsclub, terwijl Ruud de tuba speelde. “Henri stal altijd de show tijdens de intocht. Met de carnaval kwam hij vier dagen bij ons logeren. We deelden lief en leed.”

Tekst gaat verder onder de video

Om iets te doen ter nagedachtenis aan zijn vriend ontwikkelde Ruud een product met een knipoog, in Oeteldonkse kleuren. Het is een weerkastje met een gebreid dasje waar je het weer aan af kunt lezen. Aan het dasje van hebben vijf vriendinnen van Ruud een maand zitten breien. Het weer voorspellen doet hij overigens NIET. Ruud van de Besselaar: “Het is eigenlijk een grap. Maar de echte Oeteldonkenaar begrijpt deze humor, met die zeer korte uitleg.”

Warme broodjes
De huisjes zijn alleen te koop in een bloemenzaak aan de Pettelaarseweg, maar gaan daar als warme broodjes over de toonbank. De prijs is 17,50. De opbrengst van het kastje gaat naar hospice de Duinse Hoeve in Rosmalen waar Ruud vrijwilliger is. Hij bakt daar iedere vrijdag verse friet voor de bewoners. Waarom dit hospice als goede doel? Ruud: “Mijn vriend Henri is ook overleden in een hospice. Maar dan in Druten. Vandaar dat ik graag iets voor een hospice wilde doen.”