Wegen van TOP Oss en keeper Bo Geens scheiden

Bo Geens staat komend seizoen niet meer onder de lat bij TOP Oss. Het contract van de Belgische goalie liep af. "We hebben elkaar gezegd dat onze wegen scheiden", aldus technisch directeur Peter Bijvelds.

Het was een lastig besluit, laat Bijvelds weten. Niet zo gek, want Geens mistte het afgelopen seizoen geen wedstrijd voor de Ossenaren. In 38 wedstrijden hield hij 13 keer de nul.

Ondanks de komst van een Belgische trainer (Bob Peeters, red.) daalt het aandeel Belgen in de selectie flink. Philippe Rommens stapte onlangs over naar Go Ahead Eagles. Livio Milts werd gehuurd van Roda JC. En Olivier Rommens is aan het kijken naar andere mogelijkheden. "Het is geen wet van Meden en Perzen dat we met hem doorgaan", zegt Bijvelds. 

In totaal verwacht Bijvelds ruim twintig spelers op de eerste training op woensdag 23 juni. Elf spelers hebben een contract voor het seizoen 2021-2022. "Ik vind de onzekerheid nog wel meevallen, want er is ieder jaar onzekerheid. Vorig jaar hebben we het op een eenzelfde, succesvolle manier gedaan tijdens de voorbereiding. We zitten goed op schema."