advertentie Banner SNLR.nl

Wels na eerste trainingsweek: 'Hoger niveau dan vorig jaar'

Trainer Klaas Wels van TOP Oss merkt na één week in de voorbereiding een verschil van zijn huidige selectie met die van vorig jaar in dezelfde periode. "Het instapniveau van de complete ploeg is hoger. Dat scheelt een slok op een borrel", zegt Wels.

De eerste divisieploeg heeft vorige week de training hervat na een korte zomervakantie. Er staan 24 spelers op het veld. Daarvan zijn er acht niet in het bezit van TOP. "Ze trainen mee, zijn op proef of houden hun conditie op peil. Het maakt me niet uit hoe je het noemt", vertelt de langstzittende hoofdtrainer in de Keuken Kampioen Divisie. Wels heeft TOP al onder zijn hoeden sinds de zomer van 2017.

Bij die tijdelijke spelers zitten onder andere Jelle Goselink, Diego Snepvangers, Youri Loen, Trevor David en de Noord-Ier Ollie Basset. Ook in de contracten is een en ander gewijzigd. Dean van der Sluijs heeft de club ingeruild voor een avontuur bij Helmond Sport. En keeper Jordy Rondeel en middenvelder Matthijs van Nispen zijn overgekomen van De Graafschap. De nieuwkomers kwamen fit binnen in het Frans Heesen Stadion. Ook het blijven van verdedigers Jan Lammers en Niels Fleuren kon Wels bekoren. "Met de spelers die er nu zijn, zijn we content. Maar er wacht nog een flinke uitdaging voor onze directeur om straks bij het begin van de competitie een evenwichtige selectie te hebben, die van ons zelf is."

Nare smaak wegspoelen

Vorig seizoen vielen de resultaten in Oss tegen. TOP eindigde in het niet afgemaakte seizoen op positie zestien. Wels: "Alles en iedereen is gebrand om de nare smaak van vorig seizoen weg te spoelen. Dat is prettig om op de trainingen te zien."