Wereldwinkel Nistelrode verdwijnt na dertig jaar: ‘Met pijn in het hart’

De Wereldwinkel in Nistelrode sluit begin oktober definitief de deuren. Daarmee komt er na dertig jaar een einde aan de Wereldwinkel aan het Raadhuisplein.

De eigenaren van ‘de fairshop van Bernheze’ laten weten dat de sluiting niet komt door teruglopende omzet, maar door het feit dat het pand gaat worden overgenomen door de huidige pand-eigenaar.

“De reden is heel simpel, we zijn binnenkort dakloos. De huidige eigenaar heeft door groei van zijn eigen bedrijf het pand zelf nodig, heel begrijpelijk. Het is ons helaas niet gelukt om aan een nieuw onderdak te komen. Na dertig jaar komt er dus een eind aan Wereldwinkel Nistelrode.”

Metamorfose

De Wereldwinkel verkoopt ‘authentieke’ producten uit ontwikkelingslanden. “De makers zijn onder andere Mexicaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten.” Op de eigen social mediakanalen blikken de eigenaren de komende tijd terug op de voorbije dertig jaar. Ook zullen er diverse kortingsacties aan bod komen.

Begin 2020 heropende de Wereldwinkel nog de deuren na een flinke metamorfose. Het interieur werd gerestyled, er was een nieuw logo en een nieuwe website. Omdat de verkoop van fairtrade-producten niet meer zo exclusief is - omdat ze ook in supermarkten te krijgen zijn - hebben Wereldwinkels het over het algemeen lastig. De afgelopen jaren zijn er al veel gesloten, waaronder ook de Wereldwinkel in Heesch en Heeswijk-Dinther.