Werk in centrum Rosmalen begint: tijdelijk minder parkeerplaatsen

Door de komst van 37 huurappartementen op een deel van de huidige parkeerplaats van de Hoogstraat en Raadhuisstraat in Rosmalen zijn de komende tijd een groot aantal parkeerplaatsen niet te gebruiken. Alleen de plaatsen direct aan de Hoogstraat blijven in gebruik.

Komende week beginnen de werkzaamheden, met het aanpassen van de parkeersituatie. Om de parkeerplaatsen aan de kant van de straat in de toekomst bereikbaar te houden, gaan twee bomen en de paaltjes langs de straat weg. Ook worden twee lichtmasten verplaatst en de stoepranden verlaagd, zodat auto’s vanaf de straat de parkeerplek op kunnen rijden. Tijdens de werkzaamheden hoeft bouwverkeer niet te laden en lossen in de Hoogstraat en omliggende straten.

Afvalcontainers verplaatst

Een andere belangrijke aanpassing is het verplaatsen van de ondergrondse afvalcontainers. Die komen zo'n zes meter van de huidige locatie, dichter richting de Hoogstraat. Dit wordt de definitieve plek voor de containers. En in de week van 25 oktober gaan Brabant Water en Enexis aan de slag met de kabels en leidingen. Ook plaatst Enexis een transformatorhuisje in de Korte Nieuwstraat. Het huisje komt naast de nieuwe appartementen, op de hoek korte Nieuwstraat en Hoogstraat. 

Direct naast de winkels en horecagelegenheden op de hoek van de Hoogstraat en Raadhuisstraat in Rosmalen worden 37 nieuwe huurappartementen gebouwd. De sloopwerkzaamheden van de supermarkt die er stond, is in mei gestart.