advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Werkbezoek Hoeksche Waard bevestigt verzet tegen windmolens

Twee actiegroepen in de regio gingen zaterdag op werkbezoek naar windmolens in de Hoeksche Waard. "Vandaag bevestigde voor ons de noodzaak om te bewaren wat we hebben."

"Het was heel confronterend om te zien hoe de windturbines invloed hadden op bijna elk aspect van hun dagelijks leven." Zo vatte Ton Buijink, woordvoerder van Tegenwind Stijbeemden, de dag samen. 

Op bezoek bij de buren
Zo'n 30 leden van de actiegroepen Tegenwind Stijbeemden en Eerlijk over Heesch-West gingen op pad naar de Hoeksche Waard. Hier hadden ze uitgebreid de gelegenheid om in gesprek te gaan met inwoners en andere betrokkenen die te maken kregen met de komst van windmolens. Om eens over de schutting in de tuin van de buren te kijken. En dat heeft absoluut indruk gemaakt.

Tekst loopt verder onder video

Continue overlast
"Als je ziet hoe ontzettend dichtbij die windmolens staan, die staan praktisch bij sommige mensen in hun achtertuin. En bij een treinspoor houdt de geluidsoverlast op een gegeven moment nog op, maar die molens gaan dag en nacht door. We schrokken er echt van", aldus Eric Govers van Eerlijk Over Heesch-West. 

De situatie in Hoeksche Waard is volgens beide woordvoerders vergelijkbaar met die in onze regio. "Hoewel er hier in Heesch-West minder windmolens zouden komen,  is het wel de bedoeling dat de windmolens groter worden; zowel qua formaat als qua vermogen. Dus de toekomstige overlast is zeer vergelijkbaar", legt Govers uit. 

De volgende stap is voor beide actiegroepen het delen van deze nieuwe kennis met de (lokale) politiek om zo op " iedere mogelijke manier van ons te laten horen".