advertentie Banner SNLR.nl

Werner van Beusekom wint fotoprijs National Geographic

Werner van Beusekom uit Rosmalen heeft met zijn foto van een gorilla de fotoprijs van National Geographic gewonnen in de categorie dier.

De prijs werd zondag uitgereikt in het Museon in Den Haag. Van Beusekom ontving de prijs, die onder andere bestond uit een nieuwe telefoon, uit handen van zanger Marco Borsato.  

Testen
“Ik heb de foto gemaakt in Burgers Zoo”, vertelt Van Beusekom, in het dagelijks leven merkstrateeg. “Ik was aan het testen met mijn nieuwe lens en ik had het geluk dat de gorilla recht in de lens keek.” De jury selecteerde de foto als de beste, mede doordat de foto doet denken aan De Denker, het beeld gemaakt door Rodin. “De foto is technisch sterk door het scherpstellen op de ogen en door het spel tussen licht en donker. Ook in de categorie ‘mens’ was dit een mooi portret geweest, van een getergd persoon“, aldus de jury.

Scheurkalender
De foto van Van Beusekom staat in de volgende editie van het magazine National Geographic en is daarnaast te zien in het Museon in Den Haag. Voor de fotowedstrijd werden in totaal ruim tienduizend foto’s ingestuurd. Vorig jaar stond een landschapsfoto die Van Beusekom in Dubai maakte in de scheurkalender van National Geographic.