advertentie Banner SNLR.nl

'Wethouder heeft niks te vrezen: er komt geen alternatieve Klûntocht'

OSS - Antoine 'De Lap' van den Bergh van Café 't Berghje wil één ding duidelijk maken: er komt geen alternatieve Klûntocht naast het 'normale' Klûnen op 10 februari. 't Berghje en vijf andere kroegen gooien simpelweg de deuren open. 'Niet meer en niet minder.'

Van den Bergh zag laatst via Dtv dat wethouder Thijs van Kessel goed in beeld wilde brengen wat er gaat gebeuren op 10 februari rond Klûnen in Oss. Volgens hem moet worden voorkomen dat er risicoâs ontstaan nu er twee gelijksoortige evenementen op stapel staan. 'De Lap' noemt het 'slappe kletsverhalen'. "De wethouder heeft niks te vrezen. Er komt geen alternatieve Klûntocht."

Hij is alleen niet blij met hoe het de afgelopen tijd is gegaan rond het evenement. De organisatie van het evenement ging van CV 't Ken Net naar de PartyCrew. "Ik hoorde dat het een unaniem besluit was van horecaondernemers. Nou, dat vind ik knap. Ik weet namelijk helemaal van niks. En met mij ook andere ondernemers, want ik heb direct een belrondje gedaan." Nadat hij zijn ongenoegen had geuit bij de organisatie, kreeg hij een belletje terug. "Ze hadden overlegd en niemand had er bezwaar mee als ik mee zou doen. Dus ik mocht meedoen mocht ik dat willen. Wat denk je nou zelf?! Zo hoeft het van mij niet."

Maar 't Berghje gooit, samen met De Keijzer, Stamineeke, 't Kaatje en Café Deejay de deuren wel gewoon open op 10 februari. "We hadden het programma toch al klaar. Met 't Berghje dachten we namelijk mee te doen met het evenement, dus hadden we het nodige georganiseerd. Dat gaat nu gewoon door, maar niet als Klûnen." Hij ziet het vooral als iets terugdoen voor CV 't Ken Net die het evenement organiseerde de afgelopen jaren. "Daarom noemen we onszelf ook de vrienden van 't Ken Net. Ze hebben hard gewerkt voor ons de laatste jaren, daar spreken we onze waardering voor uit."

Maar denkt hij dan niet dat er dan alsnog een soort van kroegentocht gaat ontstaan tussen de vrienden van 't Ken Net? "Mensen lopen misschien elk weekend binnen bij onze kroegen. Dat noem je toch ook geen kroegentocht? We gooien gewoon de deuren open en dan mogen mensen zelf beslissen wat ze doen. Niet meer en niet minder."