Wethouder sluit verhuizing Groene Engel in Oss niet uit

Wethouder Den Brok sluit niet uit dat de Groene Engel in de toekomst moet verhuizen. Het cultuurpodium verkeert in zwaar weer, financiële steun is noodzakelijk.

Frank den Brok is zaterdagavond te gast in het Dtv-programma Focus. De situatie van de Groene Engel ligt hem nauw aan het hart. “De kern is dat de Engel bestaansrecht heeft. En daar geloven we allemaal in”, zegt Den Brok.

Of het cultuurpodium op de huidige locatie aan de Kruisstraat blijft, is volgens de wethouder nog geen uitgemaakte zaak. “Het is een goede locatie. Ik ga ervan uit dat ze op de huidige locatie kunnen blijven”, zegt Den Brok. “Maar zegt nooit nooit. Je moet het niet uitsluiten in de toekomst.”

Tekst gaat verder onder de video.


Samenwerken met Lievekamp

Het college wil de Groene Engel redden door 225.000 euro uit te trekken. Op welke voet het cultuurpodium daarna verder moet, is de komende tijd onderwerp van gesprek. Onder meer een samenwerking met theater de Lievekamp wordt genoemd. Die is vooral bedoeld om te kijken hoe de kwetsbaarheid van de organisatie binnen de Groene Engel verbeterd kan worden. Want dat is een probleem, zo blijkt uit een onderzoeksrapport van BMC.

Wethouder Frank den Brok liet eerder deze week weten dat de Groene Engel een ‘frisse wind’ nodig heeft en dat een nieuw artistiek leider op den duur noodzakelijk is. Groene Engel-directeur Oscar Jansen besloot na de uitspraken van de wethouder op te stappen.

advertentie

Lees ook deze artikelen