Wethouder ziet Osse Kermisfeesten niet terugkeren

Wethouder Thijs van Kessel denkt niet dat de Kermisfeesten op de Eikenboomgaard in Oss nog op de oude manier gaan terugkeren.

"Ik denk zelf dat zoals het was dat we dat achter ons moeten laten. Dat we echt moeten kijken naar de Kermisfeesten in de nieuwe versie", zo zegt de wethouder.

De feesten met podia in de Eikenboomgaard gaan dit jaar voor de tweede keer niet door. Vanwege de verwachte geluidsoverlast en mogelijke boetes durven de horecagelegenheden het risico momenteel niet aan.

Van Kessel zegt meer te zien in de manier waarop het dit jaar wordt aangepakt: "Wat je ziet is dat een aantal andere horecapartijen in dat gat gesprongen zijn, dat de terrassen op de Heuvel ook gewoon gevuld zijn." Volgens Van Kessel biedt de 'tussenvariant' die nu gekozen is ook genoeg vermaak voor de jeugd. "Wij als gemeente organiseren de kermis, de activiteiten daar omheen dat is echt aan de horeca", zo benadrukt de wethouder.

Organisator Partycrew van de Kermisfeesten 'oude stijl' liet eerder weten nog kansen te zien voor volgend jaar, omdat dan het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente vastgesteld moet zijn. De wethouder gaat daar mee aan de slag: "We gaan dit najaar in gesprek met de gemeenteraad hoe dat evenementenbeleid er uit moet zien. En vooral ook het gesprek over hoeveel dagen mag het dan, hoeveel geluid mag ik produceren, tot hoe laat mag het. De gemeenteraad geeft daarvoor de kaders aan, uiteindelijk is het aan de horeca om daar op een mooie manier een feestje binnen te organiseren."

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen