advertentie Banner Trined

'Wij kunnen het navertellen'

Een Udens gezin is door een fotograaf van Facebookpagina 'Wij Zijn Thuis' vereeuwigd op de deurdrempel. 

Behalve het krijgen van een leuke gezinsfoto is het ook een manier om een zwarte bladzijde in hun leven af te sluiten.

Vader Jeroen Kuitert werd namelijk getroffen door het coronavirus. "Ik ben eerst nog naar de huisarts geweest. We dachten eerst aan een griepje. Dat was donderdag, vrijdag. Vervolgens heb ik het weekend op bed gelegen, maar maandagmorgen kon ik het echt niet meer houden. Toen is er een assistent van de huisarts geweest. Daarna meteen in de ziekenwagen en vervolgens ben ik naar Bernhoven gebracht."

Vervolgens heeft de Udenaar in verschillende  ziekenhuizen gelegen, waarvan tien dagen in coma. Wonder boven wonder is Jeroen er, ondanks een dubbele longontsteking, weer bovenop gekomen. 

Reden voor het gezin om deel te nemen aan het initiatief 'Wij Zijn Thuis'.  Een Facebookpagina waarvoor fotografen, waaronder Ingrid Hoogerdijk uit Uden,  foto's maken van mensen op de deurdrempel met als doel andere mensen te stimuleren om thuis te blijven.

"Want het coronavirus is echt een serieuze zaak. We hebben het zelf aan de lijve ondervonden, maar wij kunnen het gelukkig navertellen", vertelt Ellie Kuitert.