Wijkagenten Ruwaard doen oproep aan jeugd: ‘Hangen oké, maar haal geen rottigheid uit!’

Wijkagenten in de Osse wijk Ruwaard signaleren een toename aan overlast van jeugd nu de zomervakantie op het punt van beginnen staat. Daarom roepen zij jongeren op hun gemak te houden.

De agenten delen op social media enkele incidenten die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden. Bij het Slow Care Pad zijn een bankje en de buitenbibliotheek vernield. Het Slow Care Pad is een 200 meter lang pad tussen de Potgieterstraat en Tollenstraat. Het is niet de eerste keer dat daar vernielingen zijn aangericht. Vorig jaar mei gebeurde al zoiets.

De onlangs geopende Heksje route heeft ook last van vernielingen. Twee paaltjes waar bezoekers een QR-code kunnen scannen zijn weggenomen. Ook treft de politie op de route in de Geffense bosjes, hangplekken aan waar vuurtjes worden gestookt en waar veel afval te vinden is zoals glas. “Hier spelen kinderen. Kom op, denk na. Hangen oke, maar haal geen rottigheid uit! Maak niks kapot en laat alles netjes achter! Zo kunnen we met z'n allen fijn gebruik blijven maken van deze mooie plekken in onze wijk”, zeggen de wijkagenten.

Ga in gesprek

Ook doen de agenten een dringend beroep op ouders. “Ook u heeft een taak om met uw kind hierover in gesprek te gaan. Samen voor een leefbare en veilige wijk.