Wijkmanager Rens Jeunink gaat met pensioen: ‘Hij kon heel goed problemen downsizen’

Met ingang van 1 januari gaat wijkmanager Rens Jeunink met pensioen. Zijn twee opvolgers staan al te trappelen om in Den Bosch Noord te mogen beginnen.

Rens Jeunink heeft er vier jaar als wijkmanager in de wijk Noord op zitten en vóór die tijd was hij bijna in alle andere wijken wel een keer actief. Hij weet dan ook precies welke buurten er extra aandacht nodig hebben.

“In de Hambaken merk je bijvoorbeeld dat er veel sociale huurwoningen zijn. Daar wonen grote delen van de bevolkingsgroepen die het niet heel breed hebben. En dat geeft ook wel wat spanningen in de buurt. Daar ben je druk mee bezig.”

(Tekst loopt door onder de video)

Het is perfect lesmateriaal voor de opvolgers van Jeunink, waar Ronnie van Gaal er één van is. Hij is nu al werkzaam als wijkmanager voor Empel, de Maaspoort en Engelen en krijgt met Noord een groot nieuw gebied onder zijn hoede. Een uitdaging, maar hij staat de trappelen om te beginnen.

“Ik heb er zin in. Ik wil het eerste aanspreekpunt zijn, de smeerolie tussen bewoners en de organisaties. Ga zeker contact met mij leggen, dat stel ik zeer op prijs. Daar begint alles mee.”

Van Gaal is lovend over het werk van Jeunink, de man die hij nu gaat opvolgen: “Goeie kop, warme stem, prachtig relativerend. We zijn ook wel tegenpolen. Ik sta bekend als actief, Rens kan heel goed problemen downsizen: ‘even rustig aan’."

Omdat de Wijk Noord zo groot is, neemt ook Marie-Louise Claessens de plaats in van Jeunink. Zij is net als Van Gaal al langere tijd wijkmanager, in Zuid, Muntel/Vliert en Orthenpoort. Nu komt daar Orthen bij.

De twee opvolgers van Jeunink starten vanaf 1 januari 2021 als wijkmanager in de wijk Noord.