advertentie Banner SNLR.nl

Wijkraad Schadewijk gaat online vergaderen met jongeren

Wijkraad Schadewijk wil jongeren meer betrekken bij plannen over de wijk. Daarom is er op maandag 6 juli een online vergadering gepland.

De wijkraad ziet graag dat de jeugd meepraat over onderwerpen die spelen in de buurt, zoals activiteiten op het Cruyff Court. “Het liefst richten we een jeugdwijkraad op. We vinden het namelijk belangrijk om hun ideeën te horen”, vertelt voorzitter Marion Mulder.

Het is voor het eerst dat er online wordt vergaderd met de jonge inwoners uit de Schadewijk. Zij kunnen maandag om 20.00 uur naar de website van de wijkraad om mee te vergaderen. Gezocht wordt naar kinderen/jongeren tussen de 10 en 25 jaar. Tijdens de vergadering worden ze bijgepraat en mogen ze dus hun ideeën geven.

Caravan
Vanaf september gaat de wijkraad opnieuw met een caravan de wijk in. De caravan wordt geparkeerd in verschillende straten om vervolgens met inwoners in gesprek te gaan over onderwerpen zoals de eikenprocessierups en het opknappen van tuintjes in de buurt. “De openbare vergadering hadden we al vóór de coronacrisis de nek omgedraaid. Door steeds naar andere straten te gaan, trek je veel meer mensen aan in plaats van altijd te vergaderen op een vaste locatie”, aldus Mulder.