advertentie Banner SNLR.nl

Wijkwerkplaats-boegbeeld Nelly van de Ven overleden

Nelly van de Ven, het boegbeeld van Wijkwerkplaats Oost in Den Bosch, is afgelopen vrijdag op 76-jarige leeftijd overleden. Ze was al enige tijd ziek.

Decennialang was Nelly het gezicht van de wijkwerkplaats. Afgelopen zomer vertelde ze in de serie ‘Stem van de Stad’ op Dtv over haar passie voor de wijkwerkplaats, waar mensen met en zonder beperking samenkomen voor dagbesteding. Daarin vertelde Nelly nog lang niet te denken aan stoppen: “Ik heb hier ook mijn dagbesteding. Ik hoor erbij. Ik kan de computer bedienen en weet hoe gemeenten in elkaar zitten. Ik zou iedereen willen meegeven om onder de mensen te komen.”

Tekst gaat verder onder de video.

Ik ben eigenlijk te oud, anders zou ik nog een keer ergens anders willen beginnen. Dat heeft Den Bosch echt nodig

• Nelly van de Ven

‘Den Bosch heeft wijkwerkplaatsen nodig’
Nelly zat vol energie en deed nog altijd mee aan de activiteiten bij ‘haar’ wijkwerkplaats. Als het aan Nelly lag, zouden er in Den Bosch nog meer van die werkplaatsen komen. “Ik ben eigenlijk te oud, anders zou ik nog een keer ergens anders willen beginnen. Dat heeft Den Bosch echt nodig. Wat wij doen, zou in heel veel wijken kunnen. We zijn met 76 vrijwilligers. Maar het is gewoon werken hier, we gaan niet lanterfanten.”

“Het zou een verrijking voor de stad en de mensen zijn, want samen maken we de samenleving.”

De nestor van de wijkwerkplaats kwam eind maart met de wensambulance voor het laatst langs om afscheid te nemen.

‘We doen ons best verder te gaan’
De wijkwerkplaats laat in een rouwadvertentie weten bedroefd te zijn door het overlijden van Nelly. “Met haar geweldige inzet en zorg heeft Nelly van Wijkwerkplaats Oost een fijne plek gemaakt, voor mensen met en zonder beperking. Ieder kan er doen waar hij of zij goed in is”, laat de wijkwerkplaats weten. “Wij missen je, maar doen ons best verder te gaan.”

Ben, de man van Nelly, overleed op 13 april, één dag na zijn vrouw. “Ook haar man Ben heeft zijn steentje bijgedragen. Wij hebben veel aan Ben te danken”, schrijft de wijkwerkplaats.

Hieronder de aflevering van 'Stem van de Stad' waarin Nelly van de Ven vertelt over haar passie.