Winkeliers houden moed: ‘Flink aan de gang’

De winkeliers in Den Bosch proberen ondanks de coronacrisis optimistisch te blijven.

 Sommige ondernemers in de binnenstad moeten noodgedwongen de deuren sluiten, anderen nemen maatregelen, passen openingstijden aan of kiezen voor een grootscheepse verbouwing. Maar één ding is zeker; ze gaan vooral níét bij de pakken neer zitten.

Aanpakken
Mangerie ‘t Vervolg van eigenares Nathalie Salameh is daarvan een mooi voorbeeld: “De komende drie weken kunnen we thuis gaan zitten, iedere dag naar de zaak gaan en denken ‘oh wat erg’. Óf maar een keer de hele boel van boven naar beneden aanpakken. Nieuwe bar erin, nieuwe vloer erin. Flink aan de gang. Dan maar met een hele mooie zaak failliet, als we failliet gaan.”

Gestoord
Vanaf het moment dat de maatregelen in Brabant scherper waren dan in de rest van het land, meldde de landelijke pers zich in de provinciehoofdstad. Daar waren de ondernemers in de binnenstad, waaronder ook Jaco Wien van de winkels ‘Hey’ en ‘Hello’ allesbehalve blij mee: “We hebben natuurlijk op diverse landelijke media gezien dat er verslaggevers op de markt stonden, terwijl de markt zeer leeg was. Dat creëert ons inziens wel onrust bij de bezoekers. Daar hebben veel ondernemers zich behoorlijk aan gestoord.”

(Tekst loopt verder onder de video)

Ook over het fenomeen hamsteren is al het een en ander opgemerkt. Maar daar blijken ze niet alleen maar in supermarkten last van te hebben, legt Erik Lambooij uit. Als fulltime medewerker van Wijnkoperij Henri Bloem, ziet hij dat klanten ook bij wijnhandelaren groter inslaan dan anders: "Misschien dat ze nu twaalf flessen bestellen in plaats van zes? Dat ze zoiets hebben van ‘we weten niet wat er gaat gebeuren'. En ze mogen toch niet naar een restaurant, dus een glaasje wijn erbij is dan wel een goede optie.”

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen