advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Winnaars Dtv's mooist versierde huis 2020 bekend

De winnaars van Dtv's mooist versierde huis zijn bekend. Uit vele inzendingen is per regio een top drie samengesteld en een jury heeft gekeken naar de mooist gedecoreerde huizen.

In Den Bosch wint Henrie Helvoirt met zijn verzameling kerstversiering, in de regio Oss heeft het huis van de familie Theunisse gewonnen door een lichtshow en in Uden pakt de familie Scholte de eerste plaats met zelfgemaakte kerstversiering. De winnaars ontvangen de titel ‘mooist versierde huis 2020’ en een bos bloemen. Het is de eerste keer dat deze prijs wordt uitgereikt.

Den Bosch

Henrie Helvoirt verzamelt al meer dan 47 jaar kerstversiering. Zijn hele woning wordt jaarlijks omgebouwd tot een waar kerstsprookje. Overal in het huis is er kerstversiering te vinden. In de woonkamer is er geen plek meer voor een treintje, in de keuken hangen kerstballen en zelfs onder de carport hangen kerstmannen. “We blijven gewoon doorgaan. Als het er eenmaal in zit, dan gaat het er ook niet meer uit. Niet bij mij tenminste”, zegt de Bossche winnaar over het kerstgevoel.

Tekst loopt door onder video

Oss

In Berghem is er elk half uur een lichtshow te zien in de straat van de familie Theunisse. De lichten bewegen op het nummer All I Want For Christmas van Mariah Carey en de lichtshow kostte drie weken aan planning en programmering. . Samen met DJ Justin van der Heijden ontvangt Harm Theunisse de prijs. Initiatiefnemer Theunisse prijst vooral degene die hem hebben geholpen met de lichtshow. “ Ik hoop dat zij een beetje genieten. Drie weken lang elke avond hebben we hier aan zitten werken.”

Tekst loopt door onder de video

Uden

In de Pruimelaar wonen de winnaars van Uden. De familie Scholte mag dit jaar met de eer van mooist versierde huis van de regio Uden strijken. Voor de jury is de kerstgedachte die achter de versiering zit, de doorslaggevende factor. “We hebben aardig ons best gedaan. We hebben veel zelf gemaakt en daarmee hoopten we te winnen,” zegt Debby Scholte, moeder van het gezin.